dimecres, 9 de desembre del 2009

El secret de la Part Alta

La Part Alta de Tarragona està plena de llegendes, algunes d’elles sorprenents i d’altres encara que contenen elements fantàstics semblen ser veritat…

Els veïns i comerciants de la Part Alta expliquen que a prop de la Catedral de Tarragona, en un dels carrers que l’envolten, hi ha un carrer envoltat de misteri. Un dels veïns sap de l’existència d’un passadís secret que s’hi accedeix des del taller d’una casa. La pregunta és: A on porta aquest passadís?



Un dels extrems del túnel desemboca a unes escales que comuniquen amb una gran sala en la que hi ha dues columnes. Les persones que han travessat aquest misteriós túnel expliquen que les columnes són de color blanc, com el marbre, cosa que fa pensar que es tracte ni més ni menys que del Temple que es va aixecar, on actualment hi ha la Catedral de Tarragona, en honor del Emperador August!

Se sap que en el subsol de la Part Alta és un autèntic laberint de túnels que enllacen diverses zones del barri. Testimonis d’edat avançada que no volen revelar el seu nom recorden que de nens fins i tot havien jugat en aquest passadissos, ara plens de secrets i envoltats de misteri.